lördag 16 januari 2010

Mera grävmaskiner





Jag fick syn på det rosa tyget ihop med den oranga mudden när båda tygen låg på strykbrädet brevid varandra, det såg riktigt läckert ut ihop. Var tvungen att sy något i den kombinationen. Det fick bli en ny tunika men till lilla tjejen denna gång. För att piffa till den lite satte jag en på en magficka.

Det var inte så svårt att fixa till fickan eller att sy fast den, det svåra var att få jämna sömmar längs kanten på fickan.

Det som var kul denna gång var att kantningen nertill gick bättre, inte lika vågigt som den förra. Man lär sig hela tiden!

söndag 10 januari 2010

Nattlinne (eller tunika om mamma får som hon vill)




Nu har vi fixat ett nytt syrum till mig som har bra ljus och härlig värme. Det gav som synes resultat.

Så fort jag packat upp tyget sa stora tjejen, som var med att hon ville ha nåt sytt i det. Hon bestämde att det skulle få bli ett nattlinne. Jag var nog mer inne på en tunika till vardags men den kan ju funka som både och.

Mönstret är en gammal tunika som jag klippt isär eftersom den var lite liten och fläckig, sen la jag till nån centimeter på bredd och längd.
Tycker alltid att det är så svårt att få till nederkanten vid bandkantning, den blir ofta lite vågig. Nån som har nåt tips?



fredag 8 januari 2010

En fin present




Jag fick ett par jättefina sockar av snälla Gudrun, de passade perfekt på min lilla, som slajdar runt i dem på vårt kalla golv. Tänk om man oxå kunde sticka ett par såna en kväll framför tv:n.

Idag i postlådan låg detta sjyssta tyg, så nu ska jag sätta igång att sy igen. Stora tjejen har valt färgen helt själv, tänka sig att det blev rosa, hon är helt klart inne i den rosa "perioden". Det har blivit lite sytt ett tag nu. Lovar bättring på den fronten.